Op de subtopwedstrijd te Soest afgelopen weekend maakte Diana met Bensie haar Inter-1 debuut.

Wat deed Bensie weer haar best, mooie series 3 en 2,mooie aanleuning en verruimingen in draf, jammer dat 1 pirouette wat te ruig werd gesprongen wat 4-en opleverde dat kost punten als er drie juryleden zitten desalniettemin een mooie score van 64.9% waar Diana zeker voor de eerste keer heel blij mee was.

 

In het weekend van 8-9 september werd in Tolbert een subtop 2-daagse wedstrijd georganiseerd.

Diana had Bensie en Evita mee genomen. Waar in Houten nog niets aan de hand was bleken de paardjes nu erg aan elkaar gehecht. Dit leidde er toe dat Diana de eerste dag met Bensie moest afgroeten, ze waren zo aan het hinneken tegen elkaar waardoor Bensie veel spanning kreeg. e.e.a. hebben we opgelost door Bensie aan de andere kant van het terrein te stallen, de rust was niet gelijk weer gekeerd maar minder onrustig was het wel. Bensie had de volgende dag een score van 65,5% was veel relaxter maar een paar fouten drukte de score.

 

Evita had net als Bensie veel spanning de eerste dag en presteerde daardoor onder haar niveau desondanks werd de young riders rubriek gewonnen en ook de tweede dag werd de rubriek een prooi voor Diana en Evita waardoor ze ook overall de besten waren.

Tot grote hilariteit van het publiek sprong Diana met Evita tijdens de ereronde over de rode loper die lag uitgestald. Evita nam een sprong alsof er een hindernis van 1.40m stond. (foto volgt....)

Prachtige prijzen mee naar huis genomen van een goed georganiseerde wedstrijd!!

Op de 3-daagse subtop in Houten van 28 t/m 30 aug. kwam Diana met zowel Bensie als Evita aan start in de Young Riders rubriek.

Voor Evita weer de eerste wedstrijd na het EK, op de eerste dag in de Landenproef scoorden ze 71,5 % Bensie had wederom een  nieuw PR van 69,3 %. Bensie net buiten de prijzen en Evita won de rubriek.

 

Op de tweede dag werd de individuele proef verreden, Bensie had te maken met wat juryverschil en kwam uit op een nette 67,2 %. Evita is de tweede dag altijd beter dan de eerste en scoorde nu 72,4 % en won wederom de rubriek.

Op de derde en laatste dag in Houten werd Bensie uitgebracht in de PSG en behaalde een 3e prijs met een score van 67,2 % en Evita knalde, ondanks wat rommeltjes(niet meer geoefend na Frankrijk) naar de overwinning in de kur met 72,56 %.

3 dekens, 2 halsters, een outfit van La Valencio, een pot hoefolie, en prachtige linten van Custom waren de buit maar bovenal; de paarden liepen goed!!!

Wat een enorme sprong hebben Diana en Evita gemaakt op de WORLD RANKING LIST YOUNG RIDERS.

 

Van 136 naar de 11e plek!!!   Met nog zo weinig Internationale wedstrijden op hun conto is dit een super prestatie. 11e van Europa!!!

 

 

Tijdens de Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses te Ermelo afgelopen weekend behaalden Diana en Bensie een mooie 3e plek met tevens hun eerste B-kaderscore en wederom een PR!

De stijgende lijn zet zich voort...Diana: "Bensie is zo'n ontzettend talentvol, meewerkend en fijn paard om te rijden, daarbij is zij ook nog eens ontzettend lief, ik heb echt een zwak voor haar en ik geniet elke dag van deze bijzondere merrie".

Helaas verliep het NK voor Diana en Evita niet zoals gehoopt. De eerste dag kreeg Diana van 4 van de 5 juryleden nette scores toebedeeld echter van 1 jury 64%! Deze uitschieter naar beneden zorgde er voor dat Diana op de 7e plek belandde en er waren 6 startplekken voor de kur. Erg jammer dat 1 jury jou een medaille kans door de neus boort. Want discussie of deze jury er naast zat lijkt overbodig gezien de scores van de andere 4 toch wel zeer capabele juryleden.

De kleine finale werd gewonnen met 71,3%(met alle drie de juryleden op een lijn!!)

 

Bensie had wederom een PR en nu zelfs op het NK een mooie score van 68% werd behaald in de Landenproef.

In de kleine finale werd Bensie 6e met een score van 66,9% ondanks twee grote fouten. Knappe prestatie van Diana en Bensie die dit in 3 maanden hebben bereikt!

 

NA BERICHT: HELAAS HEBBEN WIJ DE WOENSDAG NA HET NK MOETEN CONSTATEREN DAT ER 2 VAN DE 5 PROTOCOLLEN VAN EVITA NIET CORRECT WAREN GETELD. HELAAS IN HET NADEEL VAN DIANA. ZIJ HAD WEL DEGELIJK KUR MOETEN RIJDEN OP HET NK. HEEL ERG ZUUR OM DIT ALSNOG TE MOETEN CONSTATEREN. NAVRAAG BIJ DE REKENKAMER LEERDE ONS DAT E.E.A. BINNEN EEN UUR NA BEKENDMAKING VAN DE UITSLAG AANHANGIG MOET WORDEN GEMAAKT. EEN LEERMOMENT VOOR ONS OM ALTIJD, ZELFS OP EEN NK, DE PROTOCOLLEN NA TE TELLEN.

Van 9 t/m 15 juli werd in het Franse Fontainebleau het Europees Kampioenschap verreden voor de Children, Junioren en Young Riders zowel voor dressuur, springen als eventing.

Diana en Evita Ronia waren op zondag de 8e juli afgereisd naar Frankrijk. Het was, ook mede vanwege de hitte en de grote afstanden die er moesten worden afgelegd al dan niet lopend of fietsend, een vermoeiende week.

Vreugde alom bij het behalen van de zilveren teammedaille! En zooooo dicht bij het goud!

Voor wat de individuele strijd betreft steeg Diana boven zichzelf uit zij werd 4e in deze proef. 4e van Europa!!

In de Kur op muziek werd dit staaltje nog eens herhaald met een nipt verschil op bronzen medaille winnares Febe van Zwambagt. Bovendien hadden Diana en Evita zowel in de Individuele proef als in de Kur een nieuw PR! En dat op een EK!!!!

Wat werd er positief over Diana's manier van rijden gesproken en geschreven, een kroon op haar werk. Daarbij was Evita met haar 9 jaar een van de jongste paarden die meedeed.

Een EK om nooit te vergeten!

Mooi nieuws voor Diana: zij gaat Nederland vertegenwoordigen op het EK in Fontainebleau(Frankrijk) samen met Febe van Zwambacht, Laura Quint en Esmee Donckers zullen zij het team vormen.

Een kroon op hard werken voor Diana en een mooie opsteker na haar ongeluk in november 2016.

 

Op 8 juli a.s. zal Diana afreizen naar Frankrijk alwaar het EK op 9 juli zal aanvangen met de vetcheck.

Afgelopen weekend werd in Nieuw en Sint Joosland de finale van de Greenpoint-Kostendrukkerscup verreden.

Evita was in topvorm!! Zowel de Landenproef als de kur op muziek werden een prooi voor Diana en Evita met percentages van 72,1% en 73,5%. "Het is niet normaal aldus Diana, ze wordt elke wedstrijd beter, zo vreselijk blij mee".

Mooie linten, een deken en een mooi geldbedrag waren de beloning.

Nu met spanning afwachten of de bondscoach de resultaten van Diana en Evita goed genoeg vindt om hen mee te nemen naar het EK.

Vanaf 1 juni is Diana met Evita Ronia officieel opgenomen in het B-kader van de Young Riders!!

 

2 B-kader scores en 1 A-kader score liggen hieraan ten grondslag.

 

Diana: "Echt supertrots op Evita en ook een klein beetje op mezelf dat ik in zo'n relatief korte periode deel uit maak van een kader. Afgelopen zomer liep Evita nog Z2, we hebben het ZZl en de ZZZ overgeslagen best een grote stap voor een paard wat voordat ik haar kreeg nauwelijks wat had gedaan".

DIANA EN EVITA KRINGKAMPIOEN!!
Vrijdag 30 juni werd Diana gehuldigd als kampioen van de Kring Zuid-West Veluwe van de klasse Z2 dressuur met haar paard Evita. zij wist alle drie de selectiewedstrijden op haar naam te schrijven. Weer een mooie mijlpaal voor de combinatie Diana/Evita. Volgende doel: de Regio Kampioenschappen te Wezep op 11 en 12 augustus.